Fukushimalaislääkäri ja Hiroshiman selviytyjä vierailevat Rauhanasemalla 5.10.

Helsingin Rauhanasemalla keskustellaan maanantaina 5.10. ydinaseiden ja -voimalaonnettomuuksien terveysvaikutuksista kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa. Rauhanjärjestöjen järjestämässä tapahtumassa teemaa alustavat Fukushimassa toimiva lääkäri Osamu Saito sekä Hiroshiman selviytyjä Reiko Yamada.

Säteilybiologiaan erikoistuneella fukushimalaissyntyisellä Saitolla on taustalla 30 vuoden ura Hiroshiman uhrien hoitamisessa. Hän on myös tutkinut Tšernobylin onnettomuuden uhrien tilannetta 90-luvulla Liettuassa ja Valko-Venäjällä. Tällä hetkellä hän toimii Fukushiman kaupungin neuvoa-antavassa toimikunnassa tarjoten asiantuntijatietoa säteilystä.

Hiroshiman pommituksen 11-vuotiaana kokenut Yamada on toiminut vuosikymmeniä vastuutehtävissä atomipommeista selviytyneiden, hibakushien, järjestöissä. Hän on kiertänyt kertomassa omista kokemuksistaan useissa maissa sekä edustanut hibakusheja YK:n ydinsulkusopimuksen valmistelukomitean kokouksessa.

Rauhanaseman yleisötilaisuuden lisäksi Saito ja Yamada vierailevat Säteilyturvakeskuksessa (STUK). Tiistaina 6.10. järjestettävään tapaamiseen osallistuvat STUK:ista johtajat Tarja K. Ikäheimonen ja Risto Paltemaa sekä laboratorionjohtaja Maarit Muikku ja tiedottaja Leena Hietanen.

Järjestäjät: Rauhanliitto, Naiset rauhan puolesta, Maan ystävät

Hiroshimasta Fukushimaan – ydinaseen ja ydinvoiman japanilainen näkökulma! -yleisötilaisuus Rauhanasemalla (Veturitori 3) maanantaina 5.10. klo 18 alkaen

Tapahtuma Facebookissa.

Tiedote tapahtumasta Rauhanliiton sivuilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s