Infoa leiriin tulijoille

Leiripuhelin: 044 9655245

Leirin aikataulu

Leiri pidetään 8. – 21.6 2015. Leirille on tiedossa monenlaista ohjelmaa (ks. nettisivujen yläreunassa Ohjelma-välilehti. Voit tulla leirille myös vain osaksi aikaa.)

Miten pääset paikalle

Leirille pääsee kimppakyydillä, bussilla tai junalla.

JUNA: Lähimmät juna-asemat ovat Raahessa, Oulussa ja Kokkolassa. Loppumatka taittuu bussilla. Oulusta ja Kokkolasta Pyhäjoelle on molemmista noin 100 km.

YHTEISKYYDIT: Tampereelta ja Helsingistä suunnitellaan leirille bussikyytejä 8. kesäkuuta. Niihin voi ilmoittautua leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja sivulla Ilmoittaudu mukaan. Myös alustaa kimppakyytien huhuilemiselle kehitetään.  Jos haluat kysyä lisää kyydeistä ota yhteyttä  os. parempaavirtaa@maanystavat.fi tai seuraa nettisivuja. Voit soittaa myös leiripuhelimeen puh. 0449655245.

JULKISEN LIIKENTEEN BUSSIT: Leiristä lähimmälle bussipysäkille 8-tien varteen Parhalahdelle on noin 7 kilometriä. Edelleen Parhalahdelta Pyhäjoen keskustaan on noin 5 kilometriä. Yhteensä siis matkaa Pyhäjoen keskustasta Hanhikivenniemelle on noin 12 kilometriä. Kaikki bussit eivät pysähdy Parhalahden kohdalla kasitiellä, ja osa pysähtyy kyllä Parhalahdella, mutta ainoastaan kivenheiton päässä Parhalahdentien pysäkillä. Tarkista aina pysäkki Matkahuollon pysäkkilistasta: listan kautta löytää myös pysäkin kartalta. Kanattaa myös katsoa netistä mahdollisia alennuslippuja os. onnibus.com, onniexpress.fi ja matkahuolto.fi .

AUTO: Turusta: Suoraan tietä A8 satamasta Porin suuntaan (550km)
Helsingistä: A4/E75 Jyväskylään, jatka Oulun suuntaan, Pihtiputaan jälkeen käänny vasemmalle tielle 27 Haapajärvelle päin. Käänny oikealle E8-tielle Pyhäjoen suuntaan. Hanhikivenniemi sijaitsee Pyhäjoen pohjoispuolella.

Ilmoita meille, jos tarvitset kyydin bussiasemalta leirille! Leirille voi tulla myös polkupyörällä.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittaitua sähköisellä lomakkeella os: https://parempaavirtaa.com/ilmoittaudu-mukaan/ Lomakkeeseen vastaaminen auttaa meitä järjestelemään mm. majoitusta ja kimppakyytejä. Ilmoittautua voi myös suoraan sähköpostiimme parempaavirtaa@maanystavat.fi.

Paikka

Parempaa virtaa –leiri tullaan järjestämään Hanhikivenniemellä Pyhäjoella. Leiripaikka on suunnitellun voimala-alueen ulkopuolella. Yksityinen mökin omistaja on luvannut tonttinsa ja mökkinsä leirin käyttöön. Tontti sijaitsee meren rannalla ja lähellä on yleinen uimaranta. Alueelle on tarkoitus pystyttää puolijoukkuetelttoja ja omia telttoja voi myös ottaa mukaan. Tontille on myös mahdollista rakentaa telttasauna ja tämä voi olla osana leirin ohjelmaa. Leirin aikana on luvassa myös talkoilua.

Leiripaikalta on Pyhäjoen keskustaan noin 12 kilometriä.

Ruokailu

Leirillä tarjoillaan vegaanista ruokaa. Suositeltava ruokamaksu tulee olemaan 3-8 euroa päivältä. (Kalliimpi hinta on tukimaksu ja menee leirin ruokakuluihin ja muihin juokseviin kuluihin.) Jos olet kuitenkin varaton, asia on neuvoteltavissa.

Mitä mukaan?

Ota mukaan makuupussi, makuualusta, pitkävartiset kumisaappaat ja lämpimiä vaatteita. Myös sadevaatteet voivat olla hyvä idea. Voit ottaa mukaan oman teltan, mutta tarpeen mukaan myös kaminallisissa puolijoukkueteltoissa voi yöpyä. Jos et voi esim. terveydellisistä syistä yöpyä teltassa, ota meihin yhteyttä jolloin voimme koettaa järjestää muuta majoitusta. Leirillä saa vegaanista ruokaa, mutta myös omia eväitä ja juomapullo kannattaa ottaa. Banderolli-, askartelu- ym. tarvikkeita ja lahjoituksia leirille voi myös ottaa mukaan.

Sähkö

Leiristä on tarkoitus tulla sähkössä omavarainen (aurinkopaneelit). Sähköntuotantokapasiteetti on kuitenkin sen verran pieni, että sähköä on saatavilla rajallisesti. Varaudu siihen, että leirillä mökkeillään ja telttaillaan osittain sähköttömästi.

Varaudu punkkeihin

Alueella on punkkeja ja osa niistä levittää borrelioosia. Borrelioosia vastaan ei ole rokotetta, vaan paras tapa suojautua on pukeutua oikein ja tarkastaa keho joka ilta. Varsinkin pusikoissa ja puiden keskellä on hyvä käyttää esim. hupparia, jotta punkit eivät pääse tipahtamaan niskaan. Kaikkein paras on jokin synteettinen, liukaspintainen materiaali. Myös nilkat on hyvä suojata. Joko niin, että käyttää saappaita tai sukat housunlahkeiden päälle. Ulkovaatteita ei kannata tuoda nukkumatilaan, vaan ravistella ja jättää esim. teltan eteistilaan. Vaatteita voit käsitellä varovasti hyönteiskarkotteilla tai -myrkyillä (mutta vältä pidempiaikaista kosketusta ihoon).Jos löydät punkin (sen erottaa selvästi), niin poista se punkkipihdeillä kokonaan. Leiriin otetaan jonkun verran punkkipihtejä mukaan. Jos tämän jälkeen ihoon ei ilmesty mitään jälkeä, ei tarvitse tehdä mitään. Jos taas puremakohtaan kehittyy noin viikon (3–30 vrk:n) kuluttua pureman jälkeen n. 5 cm:n läpimittainen tai kookkaampi punoittava ihottuma, joka saattaa olla rengasmainen, tai jos kärsit yleisoireista, lähinnä väsymyksestä ja lämmönnoususta, ota heti yhteys lääkäriin.

(Punkeilta suojautumisestaa kertova osio päivitetty 24.5.2015.)

Yksi ajatus artikkelista “Infoa leiriin tulijoille

  1. Paluuviite: Fennovoiman vastainen Parempaa virtaa -leiri käynnistyy Pyhäjoella | Parempaa virtaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s